Çfarë është një implant dentar?

Një implant dentar është një strukturë artificiale e bërë nga titani, e cila futet në kockën e nofullës dhe funksionon si një rrënjë dhëmbi. Më pas mbi këtë strukturë vendoset kurora dentare (dhëmb artificial), e cila ndihmon në rikthimin e formës, funksionit dhe pamjes estetike të dhëmbit.
Advantages of Implants with Nobi Dent

Avantazhet e Implantit Dentar

 • Ndjenja natyrale
  Implantet ndihmojnë në ruajtjen e ndjenjës natyrale të dhëmbëve tuaj dhe funksionojnë si dhëmbë të vërtetë.
 • Ruajtja e strukturës kockore
  Ato ndihmojnë në parandalimin e humbjes së kockave që ndodh pas humbjes së dhëmbëve.
 • Pamje më e mirë estetike
  Ato ndihmojnë në rikthimin e buzëqeshjes dhe besimit të pacientit.
 • Qëndrueshmëri dhe Stabilitet
  Implantet janë një zgjidhje afatgjatë dhe ofrojnë mbështetje të fortë për kurorat dentare (dhëmbët artificialë).

Shkalla e suksesit të implantit

Implantet dentare janë një nga trajtimet më të suksesshme në stomatologji, me një përqindje suksesi mbi 95% në shumicën e rasteve. Përvoja e dentistit, kujdesi ndaj pacientit dhe cilësia e materialeve ndikojnë drejtpërdrejt në suksesin e implantit.

Jetëgjatësia e implantit

Me kujdesin e duhur oral dhe kontrollet e rregullta dentare, implantet mund të zgjasin mbi 20 vjet. Në shumë raste, ato funksionojnë gjatë gjithë jetës së pacientit.

Struktura e implantit

Hiossen Nobi Dent Turismo DentaleBaza
E bërë nga titani dhe e fiksuar në kockën e nofullës
Hiossen Nobi Dent Turismo DentaleAbutmenti
Një lidhje midis bazës dhe kurorës së dhëmbit.
Hiossen Nobi Dent Turismo DentaleKurorë ose dhëmb artificial
Pjesa e jashtme e implantit që zëvendëson pjesën e dukshme të dhëmbit.

Kujdesi i pacientit për implantet

Pas vendosjes së implantit, është shumë e rëndësishme të kujdeseni për higjienën tuaj orale dhe të bëni kontrolle të rregullta dentare. Pastrimi i dhëmbëve me fill, larja e duhur e dhëmbëve dhe shmangia e duhanit ndihmojnë në jetëgjatësinë dhe suksesin e implantit.

Teknikat tona

All on 4 Nobi Dent Turismo Dentale

Teknika All on 4

All on 4 është një teknikë inovative që përdor vetëm katër implante për të mbështetur një protezë të plotë të përhershme. Kjo është një zgjidhje e shkëlqyer për ata pacientë që kanë humbur të gjithë dhëmbët dhe duan një zgjidhje më të qëndrueshme se protezat tradicionale. Duke e vendosur implantin në kënde specifike, është e mundur më shumë mbështetje me më pak implante, gjë që e bën përgatitjen e kockës dhe periudhën e rikuperimit më të shkurtër.

All on 6 Nobi Dent Turismo Dentale

Teknika All on 6

All on 6 përdor gjashtë implante për të mbështetur një protezë të plotë të përhershme. Ky trajtim është më i fortë dhe më i gjatë se All on 4, duke përdorur më shumë implante për të ofruar një ndjesi dhe rehati edhe më natyrale për pacientin. Pacientët që zgjedhin këtë metodë kanë një bazë më të fortë dhe një pamje më natyrale të dhëmbëve të tyre.

All on 8 Nobi Dent Turismo Dentale

Teknika All on 8

Teknika All on 8 përfshin përdorimin e tetë implanteve për të mbështetur një protezë të plotë. Duke përfshirë më shumë implante, kjo teknikë ofron mbështetje më të fortë dhe një ndjenjë më të natyrshme për pacientin. Është zgjidhja më e qëndrueshme dhe afatgjatë nga tre teknikat, dhe është e përshtatshme për ata pacientë që kanë kocka të mjaftueshme dhe duan zgjidhjen më të qëndrueshme të mundshme.

Si funksionon procedura e vendosjes së implantit dentar?

Procedura e vendosjes së implantit përfshin disa hapa kryesorë: konsultim, planifikim, operacion dhe periudhë rikuperimi. Gjatë konsultimit, dentisti do të vlerësojë nevojën dhe përshtatshmërinë e pacientit për implantin. Kirurgjia përfshin futjen e bazës së implantit në kockë dhe pasi të integrohet me kockën, kurora dentare vendoset sipër saj.

A është procesi i dhimbshëm?

Megjithëse nuk ka dhimbje gjatë procesit për shkak të anestezisë lokale, pas vendosjes së implantit, disa pacientë mund të përjetojnë siklet të lehtë dhe dhimbje minimale. Kjo ndjesi zakonisht është më e theksuar vetëm në ditën e parë pas operacionit. Megjithatë, kjo dhimbje mund të stabilizohet dhe menaxhohet lehtësisht me ndihmën e qetësuesve të rekomanduar nga mjeku juaj. Pas kësaj periudhe fillestare, pacientët zakonisht nuk përjetojnë dhimbje dhe mund të vazhdojnë rutinën e tyre të përditshme pa probleme.

Nobi Dent

Pse të zgjidhni implantet dentare në Nobi Dent?

 • Ekipi profesional

  Stomatologët dhe kirurgët në Nobi Dent janë ekspertë të trajnuar në fushën e implantologjisë.

 • Teknologjia e fundit

  Ne përdorim teknologjinë më të fundit për të siguruar vendosjen e saktë dhe të suksesshme të implantit.

 • Materialet e certifikuara nga Bashkimi Evropian

  Duke përdorur implantet më të mira në botë, si Hiossen dhe Straumann, ne garantojmë një zgjidhje afatgjatë dhe të qëndrueshme.

Para-Pas

Klikoni mbi imazhin për ta zmadhuar
Prima / Dopo
Prima / Dopo
Prima / Dopo
Prima / Dopo

Merr Preventiv

Kontaktoni Nobi Dent sot për të filluar udhëtimin tuaj drejt një jete të re, plot besim dhe rinovim.

Phone
Ngarko imazhin tuaj panoramex (opsionale)
Imazhi panoramex
Klikoni mbi imazhin për ta zmadhuar
whatsapp